Erős élvezet mindenkinek!

2021. jún. 29.

Készíts gyors chilis babot az AmbRóza fűszerpaprikájával!

Igazi vagány fogás a gyors chillis bab! Mindenkinek könnyen elnyeri a tetszését, aki szereti a csípős ételeket! A megannyi fűszer és a sertéshús babos elegye elhív minket távoli tájakra, hogy kalandozzunk az ízek birodalmában! Próbáld ki Te is a receptet!

Gyors chilis bab

Hozzávalók:

  • 500 g darált sertéshús
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 nagy db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 500 ml paradicsomlé
  • 300 g csemegekukorica (kb. 1 konzerv)
  • 500 g vörösbab (kb. 2 konzerv)
  • só ízlés szerint
  • fekete bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál majoranna
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál petrezselyem
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 csipet fahéj
  • 1 teáskanál csípős paprikakrém
  • cayenne bors ízlés szerint
  • 1 ek worcestershire-szósz

Elkészítés

A vöröshagymát apróra felkockázzuk, és kevés olívaolajon (vagy amin szeretnénk) elkezdjük párolni. Ha már üveges, rádobjuk a picire vágott fokhagymát. Maximum fél percig sütjük együtt, és rádobjuk a darált húst. Folyamatos kevergetés mellett pirítjuk.

A pirítás közepe fele elkezdjük fűszerezni. Rászórjuk a sót, borsot, majorannát, oregánót, petrezselymet, fahéjat és darált erőspaprikát. Ha már késznek tűnik a hús, megszórjuk pirospaprikával, ráöntjük a konzerv babot és kukoricát (a leve nélkül). Kis keverés után felöntjük a paradicsomlével. A megadott mennyiség nem pontos, a lényeg, hogy éppen ellepje az ételt.

Elkezdjük főzni, és közben hozzáadjuk a cayenne borsot vagy bármilyen más csípős fűszert, amit szeretünk. A mennyisége természetesen ízlés kérdése. Kb. 10 percig főzzük, és tálalható.

Jó étvágyat, jó ételeket AmbRóza fűszerpaprikával!

A recept forrása: nosalty.hu