Készíts gyors chilis babot az AmbRóza fűszerpaprikájával!
Igazi vagány fogás a gyors chillis bab! Mindenkinek könnyen elnyeri a tetszését, aki szereti a csípős ételeket! A megannyi fűszer és a sertéshús babos elegye elhív minket távoli tájakra, hogy kalandozzunk az ízek birodalmában! Próbáld ki Te is a receptet!
Gyors chilis bab
Hozzávalók:
- 500 g darált sertéshús
- 2 ek olívaolaj
- 1 nagy db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 ml paradicsomlé
- 300 g csemegekukorica (kb. 1 konzerv)
- 500 g vörösbab (kb. 2 konzerv)
- só ízlés szerint
- fekete bors ízlés szerint
- 1 teáskanál majoranna
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál petrezselyem
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 csipet fahéj
- 1 teáskanál csípős paprikakrém
- cayenne bors ízlés szerint
- 1 ek worcestershire-szósz
Elkészítés
A vöröshagymát apróra felkockázzuk, és kevés olívaolajon (vagy amin szeretnénk) elkezdjük párolni. Ha már üveges, rádobjuk a picire vágott fokhagymát. Maximum fél percig sütjük együtt, és rádobjuk a darált húst. Folyamatos kevergetés mellett pirítjuk.
A pirítás közepe fele elkezdjük fűszerezni. Rászórjuk a sót, borsot, majorannát, oregánót, petrezselymet, fahéjat és darált erőspaprikát. Ha már késznek tűnik a hús, megszórjuk pirospaprikával, ráöntjük a konzerv babot és kukoricát (a leve nélkül). Kis keverés után felöntjük a paradicsomlével. A megadott mennyiség nem pontos, a lényeg, hogy éppen ellepje az ételt.
Elkezdjük főzni, és közben hozzáadjuk a cayenne borsot vagy bármilyen más csípős fűszert, amit szeretünk. A mennyisége természetesen ízlés kérdése. Kb. 10 percig főzzük, és tálalható.
Jó étvágyat, jó ételeket AmbRóza fűszerpaprikával!
A recept forrása: nosalty.hu