Főzz tradicionális gulyáslevest az AmbRóza fűszerpaprikájával!
Mindig ízletes egy igazi magyaros gulyásleves, ami kiváló alapanyagokkal, gondosan készítve az igazi. Nem egyszerű fogás, de a vasárnapi ünnepi asztalhoz gyorsan odasereglenek a vendégek, ha ez vár rájuk! Próbáld ki Te is a receptet!
Tradicionális gulyásleves
Hozzávalók
A leveshez:
- 60 dkg marhalábszár
- 30 dkg vöröshagyma
- 2 nagy db sárgarépa
- 1 nagy db fehérrépa
- 1 kis db zeller
- 40 dkg burgonya (tisztított)
- 1 ek fűszerpaprika (csapott, édesnemes)
- 0.5 ek csípős fűszerpaprika
- 1 ek só (csapott)
- 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
- 2 db babérlevél
- 1 teáskanál fekete bors (frissen őrölt)
- 1 kis db paradicsom
- 1 db tv paprika
- 3 gerezd fokhagyma (magyar)
- 2 ek sertészsír (mangalica)
- 0.5 csokor petrezselyem
- 5 db zellerlevél
- 2.5 l víz
A csipetkéhez:
- 1 db tojás
- 80 g finomliszt
- 1 teáskanál só
Elkészítés
A leveshez a hagymákat kis kockára vágjuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, majd 2 cm-es kockára daraboljuk. A zsírt felhevítjük, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd félrehúzzuk, a fűszerpaprikákkal összekeverjük, felöntjük 1,5 dl vízzel, majd a vizet elfőzve, zsírjára pirítjuk.
Ekkor hozzáadjuk a marhahúst, és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, köménnyel megszórjuk, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a kis kockára vágott paradicsomot, a kicsumázott egész paprikát, babérlevelet. Fedővel lefedve saját levében 90 percet főzzük. Elkészítjük a csipetkét.
Ezután kerülnek bele a zöldségek: a karikára vágott sárga- és fehérrépa, a kockára vágott zeller, burgonya, az aprított petrezselyem és zellerzöld, felöntjük 2l -2.5 l vízzel.
Letakarva további 50 percet főzzük. Beletesszük a csipetkét, és 10 perc alatt készre főzzük.
Jó étvágyat, jó ételeket AmbRóza fűszerpaprikával!
A recept forrása: nosalty.hu