Irány a hagyomány!

2021. jún. 29.

Főzz tradicionális gulyáslevest az AmbRóza fűszerpaprikájával!

Mindig ízletes egy igazi magyaros gulyásleves, ami kiváló alapanyagokkal, gondosan készítve az igazi. Nem egyszerű fogás, de a vasárnapi ünnepi asztalhoz gyorsan odasereglenek a vendégek, ha ez vár rájuk! Próbáld ki Te is a receptet!

Tradicionális gulyásleves

Hozzávalók

A leveshez:

  • 60 dkg marhalábszár
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 2 nagy db sárgarépa
  • 1 nagy db fehérrépa
  • 1 kis db zeller
  • 40 dkg burgonya (tisztított)
  • 1 ek fűszerpaprika (csapott, édesnemes)
  • 0.5 ek csípős fűszerpaprika
  • 1 ek só (csapott)
  • 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
  • 2 db babérlevél
  • 1 teáskanál fekete bors (frissen őrölt)
  • 1 kis db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 3 gerezd fokhagyma (magyar)
  • 2 ek sertészsír (mangalica)
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 5 db zellerlevél
  • 2.5 l víz

A csipetkéhez:

  • 1 db tojás
  • 80 g finomliszt
  • 1 teáskanál só

Elkészítés

A leveshez a hagymákat kis kockára vágjuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, majd 2 cm-es kockára daraboljuk. A zsírt felhevítjük, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd félrehúzzuk, a fűszerpaprikákkal összekeverjük, felöntjük 1,5 dl vízzel, majd a vizet elfőzve, zsírjára pirítjuk.

Ekkor hozzáadjuk a marhahúst, és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, köménnyel megszórjuk, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a kis kockára vágott paradicsomot, a kicsumázott egész paprikát, babérlevelet. Fedővel lefedve saját levében 90 percet főzzük. Elkészítjük a csipetkét.

Ezután kerülnek bele a zöldségek: a karikára vágott sárga- és fehérrépa, a kockára vágott zeller, burgonya, az aprított petrezselyem és zellerzöld, felöntjük 2l -2.5 l vízzel.

Letakarva további 50 percet főzzük. Beletesszük a csipetkét, és 10 perc alatt készre főzzük.

Jó étvágyat, jó ételeket AmbRóza fűszerpaprikával!

A recept forrása: nosalty.hu